fredag 3 juli 2009

Full rulle

Största nyheten sedan sist får nog sägas vara att vi varit hos vårt andra företag. Ocksa ett relativt litet företag med 12-15 anställda. Ett snickeri som tillverkar möbler, dörrar och lite annat. Verkstaden ligger en bit utanför centrum så chefen kom och hämtade upp oss, han var faktiskt i tid =). Där kollade vi runt lite och pratade med chefen och hans produktionschef. Dock skedde all kommunikation på spanska sa man kan väl säga att det fanns stunder då vi var lite lost i translation. Vi är ända nojda över allt som vi lyckades förstå.

Idag pratade vi även med ett tredje företag, lite oklart vilka de är än, men de ska ringa oss imorgon. Förhoppningsvis kommer vi ut dit till veckan. Och på måndag ska vi träffa det första företaget igen också. Så det är ganska mycket full rulle, vilket är kul men ibland blir vi lite yra i bollen.

Vi har också börjat åka buss, det är roligt. Man ställer sig i valfritt gatuhörn och viftar in bussen. Sen när man vill av, ropar man till buss-chaffisen och hoppar av där man vill. Typiskt smidigt, och billigt.

Nu är det dock snart färdigjobbat för idag, det är fredagkväll och vi planerar att äta lama ikväll, vi får se om det blir av.

Citat från gårdagen: "Hur var toan?" "Tjaa, det låg en hund där, det fanns inget papper och jag spolade inte... men ja... "

2 kommentarer:

  1. Hur funkar det med era kontakter? Får ni kontakt med folket som ni pratade med innan ni åkte?

    Kul att höra att ni börjar vänja er också!

    Ser fram emot att få höra mer om vad som händer både med projektet och socialt i Bolivia..

    SvaraRadera
  2. Jodå det funkar bra med kontakterna, vi hör av oss och träffar i princip alla vi kan =).

    SvaraRadera