onsdag 10 juni 2009

projektet

Ja då var det mindre än en vecka kvar. Tänkte försöka sammanfatta projektet lite kort och det som vi vet hittills om sommaren. Vi hoppas ju att folk som inte är helt insatta också ska hitta hit.

Organisationen INUG (Ingenjörer och Naturvetare Utan Gränser) Linköping driver Boliviaprojektet sedan ca två år tillbaka. Eller iaf var det två år sen de första "praktikanterna" åkte till Santa Cruz för att genomföra projektet. Projektet går ut på att vi, på plats i Santa Cruz, ska hjälpa företag inom träindustrin med det de behöver, och vill ha hjälp med.

Varför just detta projekt finns, i Bolivia med fokus på träindustrin, grundar sig på deras stora tillgångar av tropiska träslag, i kombination med en skoglagsstiftning som främjar en hållbar nyttjandegrad av just dessa. Målsättningen med projektet är alltså att hjälpa företag inom denna bransch att bli lönsamma.

De två senaste åren har de som varit nere jobbat med bl.a. två företag, båda dessa kommer vi antagligen jobba med i sommar också. Förra året kollade grabbarna som var där också på ett kooperativ som ligger en bra bit utanför Santa Cruz, i San Ignacio. I sommar hoppas, och planerar vi, att jobba mer med dom.

Vi kommer bo hos en familj i Santa Cruz som vi har fått kontakt med genom en professor på unversitet. Sen om vi åker till San Ignacio, där kooperativet ligger, hoppas vi på att kunna bo där, då det tar ett bra tag att ta sig ut dit.

För den som vill veta mer ligger det mer information på INUGs hemsida http://www.linkoping.inug.nu/, under fliken "Boliviaprojektet".

Som sagt, på måndag åker vi. Vi flyger via Miami, så vi stannar där i två nätter, men om en dryg vecka landar vi i Santa Cruz.

/Erika

1 kommentar:

  1. Kul!

    Se till att ha det kanon nu! Och gör allt dte ni vill göra och lite till!

    Säg till om det är något stöd ni behöver hemifrån!

    SvaraRadera